duminică, 4 ianuarie 2009

Mani a cazut prada unei gropi nemarcate pe road book


Cea de a doua etapa a Dakar-ului nu fost de loc usoara pentru Mani Gyenes care ca si alti piloti a cazut intr-o gropa aflata la 3 km de la startul probei speciale – groapa care nu era semnalizata pe road book.

Cel mai tanar membru al Vectra Racing Team si in acelasi timp cel mai bine clasat pilot roman in Dakar ( a terminat primul sau Dakar, cel din 2007, pe locul 9 la debutanti), a pornit in etapa Santa Rosa – Puerto Madryn al 95-lea dupa ce ieri in prima zi a raliului a pierdut foarte mult timp dandu-i roata sa spate lui David Casteu. In momentul cand s-a oprit sa isi ajute coechipierul se afla pe locul 14.
Din pacate ziua de azi nu fost una cu ghinion pentru satmarean. La 3 km de la startul probei speciale a cazut intr-o gropa care nu era semnalizata pe road book. In aceelasi loc au mai cazut si alti piloti insa doar trei s-au accidentat mai grav neputand sa termine proba speciala. Printre acestia trei se numara si Mani care acuza dureri mari la unul din brate si la ora Romaniei 16:15 ora locala 12:15 astepta sa fie transportat cu avionul in bivouac-ul etapei de astazi unde urmeaza sa i se faca o series de radiografi pentru a vedea exact daca bratul este rupt sau nu.
In decursul acestei nopti vom afla daca Mani va mai putea continua Dakar-ul sau nu.

Mani Gyenes: “Sunt bine doar ma doare destul de tare mana si acum astept sa vad ce vor zice medici. Suntem trei piloti care s-au accidentat mai grav in acea gropa care nu a fost trecuta pe road book. Am avut un foarte mare ghinion si azi ca si ieri au fost probleme mari de vizibilitate din cauza prafului pe care il ridicau pilotii din fata si daca nu am avut scris pe road book ca exista la km 3 o groapa nu am avut cum sa vad din cauza prafului.
Vreau sa il felicit pe Frans pentru ca a avut o proba speciala extraordinara astazi si a reusit sa castige cea de a doua proba a Dakar-ului 2009.”

5 comentarii:

Unknown spunea...

Fir-ar sa fie! M-am temut ca s-a intamplat ceva, avand in vedere ca toata ziua nu a aparut niciunde pe track sau in clasamente. :(

Anonim spunea...

Sper ca nu e nimic grav...sanatos sa fi restu conteaza mai putin acum! Incearca sa ne spui cit mai repede care e starea ta si a colegilor. Am inteles ca si Butuza s a accidentat! Salutari de acasa! Am primit un nr de tel de al tau...de Argentina da tot suna ocupat!

Pesek Attila spunea...

Hajrá Mani! Szatmár szorít neked. A lényeg az, hogy egészbe hazatérjél.

Anonim spunea...

Szatmari motoros reszleg neveben szertenenk sok egeseget, kitartast kivani!

Bar mi tortenyen az egeseged az elos mindenek elott s ne feled mi szeretetel varunk visza !

Udv az Autonet-tol Imi, Barni es Arnold

Anonim spunea...

mie mi-e o ciuda de mor,parca eu as fi fost in Argentina!asta e!sa fi sanatos si sa poti alerga anul care tocmai a sosit!pacat.mare pacat.sunt convins ca peste 2 saptamani erai in primii 20!sau poate mai sus.felicitari!